Hoppa till sidans innehåll

Jerker Lysell inspirerar funktionärerna

25 MAR 2019 08:00
Lördagen den 23 mars arrangerades en kick-off för funktionärerna på Forsa Folkhögskola där VM-guldmedaljören från 2016 och Hälsingesonen Jerker Lysell stod för en inspirerande föreläsning.
  • Skapad: 25 MAR 2019 08:00

Vad är viktig för de tävlande när det är dags att springa för medaljer? Det var en av frågorna som Jerker Lysell, Rehns BK, besvarade på under sitt besök på Forsa Folkhögskola, som lockade ca 70 intresserade funktionärer. Ja, vad är det som krävs av oss arrangörsföreningar och våra funktionärer för att deltagare, ledare och publik ska uppleva tävlingarna som ett bra arrangemang?

Ganska mycket, är ett enkelt svar om man får tyda Jerkers föreläsning. Och då handlar det inte bara om banorna. Även allt runt omkring måste också fungera, från ankomst till parkering, karantän, mat, boende m.m.

- Tydlighet från funktionärer är det viktigaste för oss löpare samt att alla får samma förutsättningar att genomföra tävlingarna på ett bra sätt, säger Jerker.

Jerker började berätta om vem han är och vad han gjort och tankar på varför han lägger ner allt detta jobb för att bli bäst i världen. Som också blev resultatet i VM 2016 i Strömstad. Men också om de skadeproblem som har följt honom i hans karriär. Sedan fick vi också en inblick hur sprint-löparna förbereder sig inför viktiga lopp. Hur Google Street View används, hur man plockar ut information från inbjudningar, hemsida, sociala medier och annan offentlig information från staden som tävlingen arrangeras i. Allt för att vara så förberedd som möjligt.

- Jag är kanske den första som har börjat förbereda mig inför sprint-SM i Hudiksvall, men fler kommer att påbörja sina förberedelser inom kort, säger Jerker. Hans plan är att stå redo på startlinjen för det individuella kvalet fredagen den 31 maj, om han bara är fri från skador.

På bilden ses Jerker Lysell tillsammans med några gruppfunktionsansvariga.

 

Skribent: Catherine Wennberg
Epost: Adressen Gömd