Hoppa till sidans innehåll

J-E Skyttner - banläggare sprint-stafetten

25 FEB 2019 08:00
På söndagen avslutas arrangemanget med sprint-stafett och här gäller att hålla koll på sin egen bana.
  • Skapad: 25 FEB 2019 08:00

J-E Skyttner, Ljusdals OK, har stor erfarenhet att lägga banor och han var det självklara valet att få uppdraget att lägga stafetten. Han erbjuder klurigheter av alla de slag så här gäller att hålla huvudet kallt och kartan i ett järngrepp...

Själv rullar han mest tummarna inför uppdraget...

- Vi har fått veta att det är ett planerat stambyte i ett flertal fastigheter på delar av tävlingsormådet, så just nu ligger jag lågt med att planera mer än vad jag hittills har gjort, säger J-E Skyttner.

Upphandlingen är tänkt att vara klar i februari och därefter kommer det vinnande företaget att lägga sin planering för arbetet. Om det blir före, efter eller under arrangemanget är alltså en fråga som hänger i luften just nu. Skiss finns på vart ledningarna är tänkt att grävas och fastighetsägaren planerar för att sätta upp staket och broar för de boendes säkerhet. Så det kommer helt klart att påverka kartan och ev. vägvalsalternativen.

- För mig som banläggare ser jag inget hinder att det kommer upp nya svårigheter för löparna, de kan till och med tillföra något i tävlingsmomentet. Men eftersom kartan ska tryckas i förväg så gäller det att de gräver där de sagt att de ska gräva, att staket sätts upp där de sagt att de ska sättas upp och broar ligga där de sagt att de ska ligga. För jag hinner inte göra nya bansträckningar allt för nära inpå, avslutar J-E Skyttner.

Skribent: Catherine Wennberg
Epost: Adressen Gömd