Hoppa till sidans innehåll

Arrangörsklubbarna står redo!

27 MAJ 2019 08:00
Denna vecka välkomnar arrangörerna både tävlande, ledare, publik och funktionärer till några intensiva tävlingsdagar i Glada Hudik.
  • Skapad: 27 MAJ 2019 08:00

Veckan som gick har varit hektiskt för oss arrangörsklubbar, men vi börjar känna oss redo för att genomföra arrangemanget.

Kartorna är skickade till tryck. Nummerlapparna har kommit. Press och VIP börjar anmäla intresse för arrangemanget. Priser börjar fördelas. Manus till ceremonierna fastställs. Skyltar är framtagna så att alla hittar dit de ska. Deltagarkassarna ska packas, kartorna plastas och arenakartorna får sin sista handpåläggning.

- Vi har fortfarande våra ledningsgruppsmöten, men nu är det mer verkstad mellan mötena i alla olika arbetsgrupper, säger tävlingsledare Lars Eklund.

Den stora utmaningen har dock banläggarna som in i det sista får besked om ändringar på tävlingsområdena med uppgrävda häckar, borttagna trappor och nyuppsatta målarställningar. Att arrangera i en stad i förändring är en mycket större uppgift än att arrangera i en skog där kanske bara ett hygge tillkommer.

Utöver utmaningen om kartändringar är också en svår uppgift att få funktionärer till alla kontroller, vägkorsningar och förbjudna passager. Säkerheten och en rättvis tävling är mottot.

Även eleverna från Bromangymnasiet som ska hjälpa till under arrangemanget har fått en inblick i distansen sprint. Under Orienteringens dag måndagen 20 maj hölls nämligen en orienteringsövning på deras ordinarie idrottslektion, där de bl.a. fick prova på Sport-Ident som var nytt för många av eleverna. Ett uppskattat inslag enligt både elever och lärare.

Skribent: Catherine Wennberg
Epost: Adressen Gömd